Anders Christensson
Transportsamordnare

Ser varje minut som en möjlighet

Anders Christensson är transportsamordnare på Tamro med ansvar för distributionen till apotek. Jobbet handlar om att se till att de transportörer som kör för Tamro levererar i tid och till rätt kvalitet. Den mest värdefulla minuten är den som aldrig behöver användas, och Anders drivs av att hitta olika typer av effektiviseringar.

Det är avgörande för Tamro att vi får transporterna att fungera både effektivt och säkert. På min avdelning ser vi till att all utrustning, till exempel för temperaturövervakning, fungerar och att alla system är uppdaterade. Jag deltar också i en del förbättringsprojekt kring processer. Det finns alltid små förbättringar att göra, som att fylla bilarna bättre eller hitta smartare körvägar.

Jag studerade logistik vid Lunds universitet och min utbildning matchar väl med det jag gör på Tamro. Transport, inköp och projektledning är en del av min vardag. Jag kände inte till Tamro när jag sökte mig hit men tycker att jag har hittat rätt. Här finns många kunniga, hjälpsamma och trevliga kollegor. Det är också roligt att konstatera att våra chaufförer, som kör på uppdrag av Tamro, är så engagerade i vår verksamhet.   

På fritiden gillar jag att tävlingsfiska. Även där handlar det om att förbereda sig väl och att hela tiden försöka bli lite bättre. Det är det som gör skillnaden när det väl gäller.