Stort tack!

2018

 

 

Information om nästa års Tamro Inspiration Day kommer inom kort...

 

 

Agenda 19 mars 2018:

11:00 slår dörrarna upp på Scandic Continental mitt i centrala Stockholm. Du är då välkommen på en välsmakande mingellunchbuffé och du får möjlighet att träffa oss på Tamro och veta mer om vad vi har att erbjuda just dig.

12:30 Öppning av Tamro Inspiration Day
Lars Schenatz, vd Tamro AB och Nisha Besara, Moderator

Dr.Tobias Bucher - PHOENIX Innovation 
PHOENIX and Tamro is very much preparing for the future: What innovation is for PHOENIX, how we are organized, central and local work together. PHOENIX is a partner for today but also for tomorrow.

Anders Lönnberg – Svensk Life Science i Världsklass – hur kan det bli verklighet?

Sara Riggare – Spetspatienter – en ny resurs för hälsa (spetspatient är ett av årets nyord 2017)

– Hur ser det ut idag runt om i världen? Hur kan läkemedel- och apoteksbolag ta tillvara på patienternas kompetens? Vilka krav kommer ”framtidens” patienter ställa på tillgänglighet till läkemedel? 

Nyhetstimmen - Aktuella branschfrågor

Vår expertpanel berättar mer om nyheterna inom branschen.
Anci Kvarnström, e-VIS, Thomas Malmström, Tamro, Johan Wallér Sveriges Apoteksförening, Kenneth Nyblom, FGL, Olle Carls, Apoteket AB

Inspirationsföreläsare Andreas Ekström – Sju sätt att äga världen

16:50 avslutas dagens program och du får då möjlighet att mingla och samspråka med de andra deltagarna med samma intresse och engagemang för branschen.

18:30 traskar vi som vill förlänga trevligheterna och förgylla vardagskvällen bort till mysiga Scandic Haymarket (Hötorget 13-15) 
Där njuter vi av god mat, trevligt sällskap, underhållning och eventuellt lite dans.

Avslut ca. 23:00

 

Moderator, Nisha Besara

Nisha Besara är statsvetare och skribent och har en lång bakgrund inom politik, kultur och medier. Hon har varit moderator i stora sammanhang i över tio år och inom vitt skilda ämnen, såsom bygg- och bostadsfrågor, kompetensförsörjning, etablering av nyanlända, jämställdhetsfrågor, folkbildningsfrågor, mångfald och kulturpolitik.

 

Föreläsare, Dr. Tobias Bucher

 Dr. Tobias Bucher är chef för Business Innovation på Tamros moderbolag, PHOENIX group. Avdelningen Business Innovation inom PHOENIX group driver strategiska förvärv, organisk tillväxt och utbyte av best practice för de Europeiska länder där PHOENIX är verksamt. Sedan februari 2017 driver de också utvecklingen av revolutionära affärsmodeller på internationell nivå. Förutom ständiga analyser av marknadstrender och utveckling, syftar Business Innovation till att identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter och bevisa koncept och implementering av nya idéer.

 

Föreläsare, Anders Lönnberg 

Anders Lönnberg är civilekonom och socialdemokratisk sjukvårdspolitiker. Lönnberg utsågs 2015 av regeringen till nationell samordnare för Life Science-frågor. Lönnberg var politiskt sakkunnig i Socialdepartementet 1983–1987, statssekreterare 1987–1990, förhandlingschef på flygbolaget SAS 1990–1994, förbundsdirektör i SACO 1994–2001. Därefter var han PR-konsult vid JKL samt i egen firma. Han var vice verkställande direktör i läkemedelsföretaget Novartis Sverige AB 2006–2011.

Lönnberg är sedan 1994 ledamot av fullmäktige i Stockholms läns landsting. Åren 2002–2006 var han även ledamot av landstingsstyrelsen och ordförande i dess ägarutskott.

 

Föreläsare, Sara Riggare

Sara Riggare är en av medlemmarna i projektet Spetspatienter och ledamot i regeringens expertgrupp inom life science. Hon är också forskare på centrum för hälsoinformatik vid institution för lärande, informatik, management och etik, där hon forskar på Parkinsons sjukdom och olika aspekter på patientmedverkan, egenvård och självregistrering (”quantified self”). 

Mer om projektet spetspatienter: https://www.vinnova.se/p/spetspatienter---en-ny-resurs-for-halsa/

 

Inspirationsföreläsare, Andreas Ekström

Andreas Ekström är kulturjournalist på Sydsvenskan i Malmö-Lund. Hans nya föreläsning, som väckt internationell uppmärksamhet, heter ”Sju sätt att äga världen”. Den visar hur makt, pengar och kunskap har snedfördelats i den digitala revolutionen – men också vilka enorma möjligheter som därför har uppenbarat sig: att bygga nya affärer, nya sociala samspel och det internet vi verkligen vill ha. ”Sju sätt att äga världen” är på en gång en omvälvande samtidsanalys och en apell för digital demokratisering.

 

Tamro är sedan 2007 sponsor av Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus och vi ser gärna att du som kanske får förhinder att närvara på Tamro Inspiration Day och inte avanmäler dig senast en vecka innan sätter in 500 SEK till stiftelsens arbete.

 

 

För mer information eller frågor, kontakta,

Ann-Louise Dunklint, Projektledare Tamro Inspiration Day 2018

ann-louise.dunklint@tamro.com \ +46 (0)703 05 18 73