Behåller lugnet i varje läge

Möt våra medarbetare

André Larsson

Gruppchef

När ett läkemedel kommer in till Tamro måste det snabbt ut på rätt plats. Annars har plockarna inget att plocka ned i de blåa backarna och verksamheten stannar. André Larsson, gruppchef på Tamro och Göteborg, ser till att det finns personal på plats som kan ta hand om detta. Ett arbete som kräver handlingskraft och en förmåga att hålla sig lugn även när det kör ihop sig.

När jag gick på min första anställningsintervju på Tamro kände jag att det var en skön atmosfär på bolaget. Den känslan håller fortfarande i sig. Jag är gruppchef för ett härligt gäng där alla har viljan att göra ett bra jobb. Det är det viktigaste – med rätt inställning löser man det mesta under resans gång. Jag upplever också att Tamro är ett företag som satsar på att personalen ska må bra och ha förutsättningar att göra ett bra jobb.

En viktig del i min roll är att coacha och stötta medarbetarna. Peka med hela handen hör till det förgångna, jag vill ge människor möjligheten att ta eget ansvar. Ibland är det extra stressigt, till exempel dagar när sjukfrånvaron är hög eller när en medarbetare känner att en uppgift blir övermäktig. Här har jag nytta av att tidigare i livet ha tjänstgjort i svenska utlandsstyrkan och upplevt konflikter i Kosovo och Afghanistan. Det har lärt mig vikten av att hålla huvudet kallt under press och att man löser tuffa uppgifter bäst tillsammans.