140 mil på cykel till förmån för Barncancerfonden

Tamros HR-partner Carina Sanborn har blivit antagen till Team Rynkeby Göteborg och ska samla in så mycket pengar som möjligt under nio månader till förmån för Barncancerfondens forskning. I juli nästa år sätter hon sig på cykelsadeln tillsammans med ett gäng andra cyklister för att ta sig hela vägen ner till Paris på sju dagar.

Hej Carina! Berätta om Team Rynkeby och varför du ville vara med som cyklist?
Jag har följt Team Rynkeby i några år och tänkt att det är något som jag skulle vilja engagera mig i och i år bestämde jag mig för att skicka in en ansökan. Dels för syftet att samla in så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden, dels för att dessutom få cykla till Paris på sju dagar! Det är en utmaning som jag verkligen ser fram emot.

Hur ska du förbereda dig inför cyklingen?
Team Rynkeby har redan arrangerat flera informationsträffar, där vi i teamet har träffats och lärt känna varandra. Men sedan har vi också haft möten med Barncancerfonden och fått lära oss mer om deras viktiga arbete, och vart våra pengar kommer gå. Det har varit jättebra rent mentalt, för att förstå hur viktigt initiativet är och att vi gör något gott för de som behöver det som allra mest.

Sedan har det varit en hel drös av fysiska förberedelser. Jag har alltid tränat, och framför allt cyklat mycket. Jag är gruppinstruktör sedan 30 år tillbaka och leder pass tre dagar i veckan.  Sedan september tränar Team Rynkeby tre dagar i veckan, mest är det spinning men även en del styrketräning. Vi är totalt 29 cyklister, 15 killar och 14 tjejer och har med oss ett grymt serviceteam som sköter cyklarna. Under våren kommer vi även vara med i en del cykellopp för att se till att formen är tipptopp.

Vad är roligast med att delta i loppet?
Självklart är det viktigast att känna att man bidrar till något så viktigt som forskning för Barncancerfonden. Men kanske roligast är att hela gemenskapen med teamet!

Vad ser du mest fram emot när loppet är genomfört?
Min målbild är helt klart att få sitta i gräset framför Eiffeltornet med hela teamet och konstatera att vi klarade det och sedan lämna över checken (förhoppningsvis gôrstor) till Barncancerfonden.

Pontus Moberg
Bolagsjurist och tf. presskontakt
Telefon: +46 706 09 18 09