Mats Johnson tillträder som vd för Tamro Sverige.

Idag tillträder Mats Johnson som vd för Tamro, Sveriges enda oberoende läkemedelsdistributör. Mats kommer senast från en roll som vd för Speed Group. Samtidigt övergår Peter Blomqvist helt till rollen som ekonomichef och lämnar sitt tillfälliga uppdrag som vd.

Rollen som vd på Tamro är helt ny för Mats, men bolaget är långt ifrån främmande. Mellan åren 2007–2019 var Mats logistikchef på Tamro – och när frågan om vd-uppdraget kom från Phoenix Group var svaret enkelt.

- Det känns väldigt bra att vara tillbaka. Jag tillbringade 12 år i rollen som logistikchef och jag vet vilket fint bolag Tamro är, säger Mats och fortsätter. Personligen sätter jag ett stort värde i att omge mig med duktiga och kompetenta medarbetare – som förstår vikten av vårt uppdrag. Det är avgörande för ett bolags framgång. Och det vet jag att vi har här på Tamro.

- Att komma tillbaka till rollen som ekonomichef, men även det tillfälliga vd-uppdraget, känns otroligt lärorikt och utmanande. Mats och jag har haft en nära dialog längs vägen, vilket gör att samarbetet redan finns på plats och vi är redo för att växla över, säger Peter

- Jag drivs av att se både människor och verksamheter utvecklas, och det är alltid människan som kommer först i den ekvationen. Vi kommer aldrig att bli bättre än vår samlade kompetens – och det är den kompetensen som är Tamros konkurrenskraft, säger Mats.

Sedan 1 november har Peter Blomqvist, ekonomichef, även haft rollen som tillförordnad vd, något som både Peter och Mats ser som mycket positivt.

Medarbetare, hållbarhet & utveckling

Att logistik är den röda tråden i Mats yrkesliv är det ingen tvekan om – tack vare erfarenheter från Bilspedition, Coldsped, Svedala Industri, Schenker och nu senast Speed Group. Med de erfarenheterna i bagaget ser han Tamros hållbarhets- och utvecklingsfokus som grundläggande för en fortsatt position som marknadsledare. Och för att kunna leverera ett så högt värde som möjligt till kunder, vård och apotek är ingen ingrediens viktigare än Tamros alla medarbetare.

Pontus Moberg
Bolagsjurist och tf. presskontakt
Telefon: +46 706 09 18 09