Tamro expanderar & etablerar nytt centrallager i Eskilstuna

Under pandemin har läkemedelsdistributionen i Sverige satts under stor press. Aldrig tidigare har vi varit med om något liknande och vi är stolta över att distributionen har fungerat bra och att vi sett till att läkemedel kommit fram dit och när det ska. Något som även uppmärksammats i delbetänkandet från Coronakommissionen. 

Inser värdet av lager i Sverige

Fler och fler av läkemedelsbolagen har efter pandemin insett värdet av att ha sitt lager i Sverige och av att arbeta med Tamro som läkemedelsdistributör. Detta gör att vi har växt, och fortsätter att växa, och för att säkerställa våra kunders framtida behov behöver vi utöka vår verksamhet.

Vi etablerar därför ett nytt centrallager med placering i Eskilstuna. Centrallagret planeras att tas i bruk under senvåren 2022, då endast för lagring av handelsvaror, från och med sensommaren har vi även möjlighet att hantera läkemedel från centrallagret. Placeringen av vårt nya centrallager är väl analyserat för att täcka marknadens behov.

- Vi har som bolag lärt oss mycket under de senaste 1,5 året och framförallt sett hur viktigt det har varit att ha fungerande samarbeten, över i vissa fall oväntade gränser. Detta i kombination med vår erfarenhet och unikt uppsatta transportnätverk har gjort att vi klarat de påfrestningar, som pandemin fört med sig, på ett föredömligt sätt, säger Anne-Lie Lind, Logistikchef Tamro och fortsätter

- Jag är otroligt stolt över hur var och en av våra medarbetare sett till att vi lyckats leverera läkemedel under en mycket pressad tid. Nu tar vi nästa steg för att möta våra kunders efterfrågan, det nya centrallagret är en strategiskt viktig punkt och resultatet av ett mycket gott samarbete internt. 

Anders Bersten
tf. Kommunikations- och PR-chef
Telefon: +46 761 28 67 97